- 1 kg twarogu półtłustego
- 7 jajek
- 1 cukier waniliowy (30 g)
- 12 łyżek stołowych cukru białego
- 1 budyń waniliowy słodzony
- szczypta soli
Na początek radzę przygotować dwie miski - większą i mniejszą. Do większej wbij jedno całe jajko i oddzielone żółtka z pozostałych jajek, a w mniejszej umieść białka. Później ubij białka ze szczyptą soli i czterema łyżkami cukru na tzw. bezę. Następnie utrzyj żółtka z pozostałym cukrem, tak aby nie było go czuć między palcami. Dodaj do masy z żółtek ser oraz budyń i wymieszaj ( ja używam miksera ustawionego na wolnych obrotach). Na koniec połącz ubite białka z masą serową - do masy serowej białka w dwóch porcjach.
Życzę smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz